HARM Racing

Min: €0 Max: €70

Al in 1995 werd door een groep van vier personen de eerste prototype van een nieuwe 1/5 model auto ontwikkeld. Horst Single, Albrecht Baumann, Ralf Haisch und Matthias Fritton. De eerste letters van de voornamen vormden samen de naam van de auto: HARM.

Reeds in het volgende jaar (1996) stond Horst Single de pole positie op het Europees Kampioenschap in Groningen (Nl) wat absoluut sensationeel was op dat moment. Ook Jörn Schmitt, (in dienst is van abc-Modellsport) raakte geïnteresseerd in het product vanwege het feit dat op dat moment abc-Modellsport ook al betrokken was bij de afdeling 1/5 largescale. Het besluit om het prototype in serie te gaan produceren werd vrij snel genomen en een overeenkomst met de constructeurs Horst, Albrecht, Ralf en Matthias werd snel gesloten.

Op de beurs in Stuttgart in de winter van 1997 werd het eerste seriematig geproduceerde HARM Race chassis gepresenteerd aan het publiek.

Met de overwinning op het Europees Kampioenschap 1998 werd vervolgens de echte internationale doorbraak gerealiseerd. In de daaropvolgende jaren is het programma aanbod is steeds verder uitgebreid. In maart 2008 is de H.A.R.M. race- en ontwikkelings afdeling afgescheiden van ABC-Modellsport GmbH en is de onderneming HARM Racing GmbH opgericht door Kai von Schauroth. Toenmalige werknemers Silke Spitz, Jörn Schmitt en Alexander Fischer verhuisden mee naar het nieuwe HARM Racing GmbH. Daar kon het werk meteen na de verhuizing naar de nieuwe bedrijfslocatie "Am Winzerkeller" in Gengenbach in volle vaart doorgaan.


De oprichting van H.A.R.M. Racing GmbH en daarmee de op het merk HARM maakten het mogelijk om nog intensiever te werken aan ontwikkeling, innovatieve oplossingen en uitbreiding van het leveringsprogramma. In juli 2008, nadat de meeste administratieve werkzaamheden met betrekking tot de nieuwe onderneming afgerond waren doet Kai von Schauroth het management over aan Silke Spitz om zelf weer zorg te kunnen dragen voor zijn eigen reclamebureau in Friedrichsdorf. De intensieve samenwerking met het team van testrijders en vooral Albrecht Baumann, die reeds betrokken is vanaf het moment van de ontwikkelingen aan het eerste prototype, maakt de H.A.R.M. RC-Cars een van de meest toonaangevende producten op het gebied van largescale 1/5 en 1/6 auto's.

In de toekomst zal de vraag naar de hoge kwaliteit en functionaliteit van de H.A.R.M. producten verder uitgebreid worden en zullen nieuwe producten en ontwikkelingen onverminderd doorgaan.

H.A.R.M. products stand for quality and precision, let yourself be inspired, too!


Type

TW / F1

Maat

Pagina 1 van 15
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »